3 redenen waarom bloemen op kantoor een must zijn

Dit zijn dé drie redenen waarom bloemen op kantoor een must zijn, volgens Bloeiende Toekomst!

Wist je dat bloemen en planten op kantoor meer zijn dan alleen decoratie? In deze blog geven wij drie redenen waarom bloemen en planten op jouw kantoor niet mogen ontbreken.

Reden 1: Bloemen en planten helpen tegen stress

Helaas is het aan de orde van de dag: stress op de werkvloer. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat je stress ervaart op je werk. Onderzoek toont aan dat bloemen gevoelens van stress en angst kunnen verminderen en juist voor een positief gevoel zorgen. Dit is bijvoorbeeld onderzocht in een ziekenhuis. Patiënten met bloemen op hun kamer hadden gemiddeld een positiever gevoel over hun behandeling dan patiënten zonder bloemen.

Reden 2: Bloemen en planten zorgen voor betere concentratie

Wist je dat planten voor een betere concentratie zorgen? Uit Noors onderzoek blijkt dat het gemakkelijker is om je te concentreren in een ruimte waar ook planten aanwezig zijn. En als er iets is wat we op ons werk goed kunnen gebruiken; dan is het concentratie. Wist je trouwens dat planten ook zorgen voor meer zuurstof in de lucht? Dit draagt zeker bij aan je concentratie én geeft je een fijn gevoel.

Reden 3: Bloemen en planten geven een goed humeur

Bloemen maken de wereld een beetje mooier, letterlijk en figuurlijk. Een orchidee op je werkplek zorgt voor een aangeklede sfeer én geeft je bovendien een goed humeur. Het kijken naar bloemen werkt bovendien rustgevend en is een stuk inspirerender dan het kijken naar een ordner of pennenbakje.

Ook genieten van de voordelen van bloemen op kantoor? Kies dan voor ons orchidee abonnement. Bestel hem hier of lees meer over de mogelijkheden.

Terug naar overzicht